Mälestise nimi Seinalühter "Johannes" seitsme tulega, annet. 1911 (messing, tsingisulam)

Kunst, Materjal, Puit, Metall, Objekt, Valgusti, Seinavalgusti.

Mälestise tunnus

Seinalühter on tüüpiline näide 19. saj lõpu–20. saj alguse kirikuvalgustist. Moodustab osa kirikusisustuse tervikust.

Muinsuskaitse alla võetud 1980. aastail.

Materjal: messing, puit, tsingisulam.
Tehnika: graveeritud, trugitud, valatud.
Autor, valmistamise koht: Ed.Drossi ettevõte, Tartu
Dateering: annetatud 1911.
Mõõtmed: puidust seinaplaat 57 x 33,5; metallist plaat 36 x 18,5; kaugus seinast 65 cm; haarade laius 46,5 cm.
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Allosas graveering “Adele Brasche 1911”, selle all graveering “JOHANNES”.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Tsingist seinaplaat on teravkaarne, sellel evangelist Johannese pronksvärviga kaetud tsingist reljeef .
Metallist seinaplaat kinnitub puidust plaadi külge. Metallist seinaplaadi külge kinnitub üks peahaar, selle külge omakorda kuus kõrvalhaara. Haarad on S-kujulised; ümara lõpetusega. Rasvataldrikud on kaussjad, küünlapesad koonusjad. Seinalühter paikneb kooriruumi idaseina lõunapoolses osas; on kohandatud elektrile.
Koostas Egle Tamm, kunstiajaloolane.