Mälestise nimi Tornikell, J. V. Hintze, 1845 (pronks)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Kell, Tornikell.

Muinsuskaitse alla võetud 1980. aastail.

Materjal: pronks.
Tehnika: valatud.
Mõõtmed: kõrgus 52,5 cm; Ø 54 cm.
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Kella serval on tekst: “Mein Wünschaft erfüllt 29. Mai 1845 von J. W. Hintze. Den Gute Gelingen gegossen Weissenstein.” (Minu soovi täitis J.W.Hintze 29.mail 1845. Valamine on õnnestunud).
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kella serval on tekst: “Mein Wünschaft erfüllt 29. Mai 1845 von J. W. Hintze. Den Gute Gelingen gegossen Weissenstein.” (Valatud Paides 29. mail 1845 J. W. Hintze poolt. Valamine on õnnestunud, minu soov on täitunud.) Kella serv laieneb järsu servana. Kella löömine toimub tilaga.
Koostas Egle Tamm, kunstiajaloolane.

Paide kohtuvanem J.W.Hintze kinkis selle kella kogudusele.