Mälestise nimi Krutsifiks, 19. saj. (tsingisulam; figuur pronks, kullatud)

Kunst, Materjal, Metall, Tavametall, Väärismetall, Objekt, Sakraalese.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastuomase kunstilise kujundusega sakraalese historitsmiajast 19. sajandist.

Pseudogooti stiilis väheldane altarikrutsifiks.

Muinsuskaitse all alates 1978. aastast – Tallinna kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 207
Varastati käärkambri altarilt märtsi lõpus 1998, Pika t. antiigiärist tagasi saadud 4. aprillil 1998

Materjal: pronks, pronksvärv, alumiiniumvärv, tsingisulam.
Tehnika: kullatud, monteeritud, valatud.
Autor, valmistamise koht: arvatavasti Eduard Drossi ettevõte Tartus
Dateering: 19. sajandi II pool
Mõõtmed: kogukõrgus 40,8 cm; figuuri kõrgus ca 10,8 cm, käte siruulatus ca 7,5 cm; jalam 6- kuuekandiline Ø max ca 11,8 cm, INRI silt ca 2,3 x 2,5 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): jalami all koguduse templiga paberkleebisel mitu numbrit, osa mahakriipsutatud, kehtivad 409 ja 207-k. Teisel paberkleebisel number 207-k
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): mustunud, kohati värvikaod, eriti jalamil, figuuril veidi kullatist kustunud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): valatud figuur ja kaardusservaline nimesilt INRI kullatud, Ristilöödu jalalabad naelutatud kergelt ülestikku, parem pealpool; niudevöö kinnis ees ja paremal puusal. Rist üle värvitud alumiiniumvärviga ja kuustahkne mõikaliselt profileeritud jalam alumiinium- ja pronksvärviga. Jalami ülaserva kujundus pseudogootipärane – tipneb sakmelise randiga, mille allserva kaunistab kolmiksiirkaartest moodustuv “pits”