Mälestise nimi Krutsifiks, 19. saj. (pronks, nikkel, puit)

Kunst, Materjal, Puit, Metall, Tavametall, Objekt, Sakraalese.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastuomase kunstilise kujundusega sakraalese historitsismiajast 19. sajandist.

Puidust nikerdatud massiivsele „kaljujalamile“ toetuv altarikrutsifiks.

Muinsuskaitse all alates 1978. aastast – Tallinna kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 208

Materjal: pronks, puit, pronksvärv, messingplekk.
Tehnika: hõbetatud, monteeritud, nikerdatud, valatud.
Autor, valmistamise koht: teadmata
Dateering: 19. sajandi viimane veerand (20. sajandi algus?), osaliselt arvatavasti 20. sajandi I pool.
Mõõtmed: kogukõrgus jalamita ca 61 cm, jalamiga ca 62 cm, sellest risti kõrgus 48, 2 cm, risti laius 22,2 cm, paksus ca 1,5 cm. Figuuri kõrgus (koos konsooliga) ca 28 cm, käte laius 18,5 cm. Rullis otstega INRI pikkus ca 6,7 cm. Puitjalami kõrgus ca 14 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): jalami all paberkleebis trükikirjaga 208 III 4. 10
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): risti tipmine haar paindes ettepoole. Nimesildilt kullatis kulunud, figuurilt kullatis kulunud täiesti; risti allosast kolp ja sääreluud (nn. Aadama luud) kadunud.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): lame kaunistusteta, hõbetatud plekist rist, millel nelja neediga kinnitatud Ristilöödu pronkskuju (hõbetis või kullatis kulunud täiesti). Figuur tõenäoliselt Tartu ettevõtja Eduard Drossi kauba hulgast: pea kaldu parema õla poole, jalad naelutatud kõrvuti. Peakohal messingplekist rullisotstega nimesildile peale joodetud nimetähed JNRJ, jälgi kullatisest. Pronksvärviga kaetud puidust „kaljujalam“ koosneb alumisest (kõrgus ca 6 cm) ja pealmisest osast (kõrgus ca 7,5 cm).