Mälestise nimi Krutsifiks, 19. saj. II pool (figuur valge metall, rist puit)

Kunst, Materjal, Puit, Metall, Tavametall, Väärismetall, Objekt, Sakraalese.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastuomase kunstilise kujundusega sakraalese historistismiajast 19. sajandist.

Mälestise kirjeldus

Suur altarikrutsifiks: neljatahulisele profileeritud jalamile toetuval lamedal mustal puitristil Kristuse hõbetatud metallkuju.

Ferseni kabelis.

Muinsuskaitse all alates 1978. aastast – kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 210

Materjal: puit, valge metall (?).
Tehnika: graveeritud, hõbetatud, valatud.
Dateering: 19. sajandi viimane veerand (umbes 1888)
Mõõtmed: kogukõrgus ca 157 cm, risti laius 71, 5 cm, jalami põhi ca 46, 5 x 41 cm, ristipuu laius 8, 5 cm, figuuri kõrgus ca 80 cm, käte siruuulatus ca 57 cm, nimesildi pikkus 11, 8 cm, laius ca 5 cm, annetussilt 6, 2 x 12 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): sokli esiküljel hõbetatud metallplaadil graveeritud annetuskirje: Geschenk der Frau Natalie Baronin Uexküll Mai 1888.
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): figuur oksüdeerunud, nimesildi uuretes puhastuspasta jälgi.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kristuse pea langetanud paremale. Puusajoonelt on figuur ristile kinnitatud ainsa metallpoldiga. Niudevöö sõlm paremal puusal, jalalabad naelutatud ülestikku, parem jalg peal. Ristilöödu pea kohal nimesilt INRI.