Mälestise nimi Karikas, R. Tavast, 1931 (valge metall, seest kullatud)

Kunst, Materjal, Metall, Tavametall, Väärismetall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese, Armulauatarve.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui kodumaine ajastuomase kunstilise kujundusega sakraalese historitsismiajast, 19. sajandist.

Mälestise kirjeldus

Karikaga ühte kuulub hõbetatud leivik. Leivik on suhteliselt sügav, servaäär kõrgenev ja allapoole pööratud. Leiviku pinnal oksüdeerumislaike ja mõned kriimustused. Mõõtmed: Ø ca 18 cm, serva laius ca 3 cm, kõrgus ca 2 cm

Mälestise kirjeldus

Suur ümmarguse profileeritud jalami, sileda keraja pungise ning võrdlemisi sügava koonilise kupaga armulauakarikas.

Muinsuskaitse all alates 1978. aastast – kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 212

Kuulub Tartu ettevõtja Eduard Drossi kauba hulka - 1915.a. kataloogis (Katalog und Preiskurant der Anstalt für Kirchengeräte und Ornamentik Eduard Dross Jurjew, Livland) komplekt nr. 93

Materjal: messing, valge metall (?).
Tehnika: hõbetatud, kullatud, monteeritud, trugitud.
Autor, valmistamise koht: Duard Drossi ettevõte Tartus
Dateering: 19. sajandi II pool (20. sajandi algus?)
Mõõtmed: kõrgus 28,2 cm; kupa Ø 13,1 cm, jalami Ø 14,3 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): põhja all koguduse templiga paberkleebisel tindikirjas nr. 16. ja viltpliiatsiga: 4.14.
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): üleni oksüdeerunud, kullatis põhjast kulunud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): kas materjaliks hõbetise all on valge või kollane metall (messing), ei ole võimalik määrata; dekoori ega annetuskirjet karikal ei ole. Messingi kasuks viitab asjaolu, et selline karikas leidub Tartu ettevõtja Eduard Drossi müügikataloogis (ettevõte tegutses alates 1865.a kuni 20. sajandini)