Mälestise nimi Küünlajalg, 19. saj. (vask, hõbetatud)

Kunst, Materjal, Metall, Tavametall, Väärismetall, Objekt, Valgusti, Lauavalgusti.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui oma ajastuomase kunstilise kujundusega lauavalgusti historitsismiajast 19. sajandist.

Mälestise kirjeldus

Õhukesest hõbetatud messingplekist küünlajalg (paarik reg. nr. 1777) ümmargusel profileeritud jalamil, ülaltpoolt laieneva samba kujulise varre ning vaasikujulise küünlapiibuga. Jalamil, varre keskosas ja piibu keskosas punseldatud ornamendivööndid. Varre ja jalami vahedetailil rõõnevöönd, varresamba ülaääres loorberilehe motiiviga vöönd. Kokku koosneb küünlajalg kuuest kruvivardale lükitud detailist (sh. pealt kergelt nõgusaääreline, servas punseldatud ornamendiribaga küünlapesa).

Muinsuskaitse all alates 1978. aastast – Tallinna kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 244

Tehnika: hõbetatud, trugitud.
Autor, valmistamise koht: teadmata
Dateering: 19. sajandi II pool
Mõõtmed: kõrgus 33–33,5 cm, jalami Ø 16,3 cm, küünlapesa Ø ca 8 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): jalami all koguduse templiga paberkleebis tindikirjas numbriga 52
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): üleni oksüdeerunud, jalamil laiguti tugevasti; vars kergelt paindes. Jalami ülaosas mõlke
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): jalami põhjas kipstäidis