Mälestise nimi Maal «Apostel Peetrus», 19. saj. (?) (õli, lõuend)

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Sakraalmaal.

Ajastule tüüpiline, realistlikus laadis õlimaal kui ajaloolise interjööri osa.

Mälestise kirjeldus

Apostel Peetrust on kujutatud keskealise mehena: halliseguste kulmude, vuntside, piiratud habeme, kiilaneva peaga ja kuklas veidi laines juuksed; teravate näojoonte, sirga nina ning kortsus otsaesisega. Mees on terve kehaga rakursi all (paremale), pilk pööratud veidi ülespoole. Paljastelt õlgadelt langeb tumesinine rüü ja pruunikaspunane mantel. Käed on risti rinnal. Esiplaanil on all vasakus nurgas püstiasendis võti. Vasakul figuuri taga tume sein, paremal taeva foonil ümarsamba baasis ja plint.

Muinsuskaitse all 1978. aastast.

Materjal: lõuend.
Autor, valmistamise koht: Tundmatu kunstnik
Dateering: 19. sajand
Mõõtmed: kõrgus u. 80 cm, laius u. 57 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Maalil märgata üleni krakelüüri, eriti pikkade viirgudena alumises kolmandikus. Alumises servas kohati värvikiht irdunud kuni lõuendini. Raami alumisest servast dekoor kahest kohast irdunud.
1977. aastal suunatud restaureerimisele ja raamimisele.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Raam: puidust, kullatud; lihtsa maitseka kujundusega: välimises servas akantusornament, sisemisel äärel helmesnöör