Mälestise nimi Maal «Neitsi Maarja Jeesuslapsega», 19. saj. (õli, lõuend)

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Sakraalmaal.

Väärtuslik kiriku kultuuriloo aspektist ja kui ajaloolise interjööri osa.

Mälestise kirjeldus

Peeter-Pauli koguduse endise liikme, Voldemar Ugarenko (1921-2002), romantilis-müstilises laadis külma koloriidiga ja toorevõitu värvigammaga õlimaal. Maal on üles ehitatud tugevale hele-tumeduse kontrastile ja tsentraalsele kolmnurkkompositsioonile. Maalil kujutatud Neitsi Maarja (dexiokratusa tüüp) ja tema paremal käel istuv Jeesuslaps on valgusega esile kätketud tumedast taustast. Neitsi Maarjast ja Jeesuslapsest paremal on üksikud lilleõied (orhideeline, hibiskuseline?), nende selja taga trooni kõrge seljatugi, millest kahele poole avaneb vaade varjulisele sinakasrohelisele maastikule. Neitsi Maarjal on seljas roosakas rüü, peas tumelillakas mafoor ja rohekassinine mantel. Padjal istuv Jeesuslaps on alasti, vaid alakeha mähitud valgesse kangasse. Mõlemal pea ümber oreool.

põhjalöövi lääneseinal, kabelisse viiva ukse kohal.

Muinsuskaitse all 1978. aastast.

Materjal: lõuend.
Autor, valmistamise koht: Voldemar Ugarenko (1921-2002), Tallinn
Mõõtmed: raamita 69 x 98 cm; raamiga 88,5 x 116,5 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Maali all vasakus nurgas signatuur ja kiri (kirjutatud aste-astmelt laskuvalt): “Batero/ järgi/ Ugarenko 1958”.
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Alusraamile tõmmatud lõuend lainetab horisontaalselt allosas ja nurkades. Pildiraamil vähesed kahjustused: puuduvad üksikud fragmendid
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Materjal: linane lõuend, ebaühtlase faktuuriga. Käsitsi krunditud, värvikiht õhuke, kohati kumab krundipind läbi.
Raam: puit, kips, kullatud.