Mälestise nimi Kivikalme

Inspektor: Harjumaa vaneminspektor, Armin Rudi

Mälestise tunnus

Kivikalmele iseloomuliku ehituskonstruktsiooni, inimluude ja teaduslikku informatsiooni sisaldava kultuurkihi olemasolu.

Mälestise asukoha kirjeldus

Tallinn-Narva(T-1) mnt Kahala liiklussõlmest S-suunas on Kahala tee(11107). Muistis jääb Kahala tee ja Hirvli-Mustametsa(11275) teeristist u 2 km SE-poole. E-suunas mööda Hirvli-Mustametsa teed 1,3 km on S-suunas Hirvli küla peale viiv tee. Mööda seda teed 500 m on teerist, kust E-suunas, mööda Hirvli ja Sigula vahelist külavaheteed u 450 m edasi on teest 50 m kaugusel W-suunas mälestis. Muistis asub Koostalu 1, talust 200 m NW-suunas. Kivikalmest NW-pool asuvad kultusekivi nr 18092(470 m); muistsed põllud nr. 18094; asulakoht nr. 18085, 300 m ohverdamiskoht „Hiiemägi“, „Hiiekärk“ nr. 18096.S-suunas 50 m kultusekivi nr. 18093. Muistisest SE-pool 370 m üksik kivikalme nr. 18087 ja veel veidi kaugemal kivikalmete grupp.