Mälestise nimi Viirukinõu, 19. saj. (messing, hõbetatud)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Sakraalese.

Mälestise tunnus

Ajastule iseloomulik, Eestis kultuurilooliselt väärtuslik sakraalkunsti (konfessioonile omane) näide, mis kuulub kiriku tarbekunsti kollektsiooni.

Mälestise kirjeldus

Historitsistlik, väljapeetud kujundusega laevakujuline viiruki hoidmise nõu on messingist, ning on olnud hõbetatud (hõbedakiht nüüdseks peaaegu maha kulunud). Jalam on profileeritud ja kahe graveeritud iluribaga, balusterjas tüves samamoodi graveeritud. Siledapinnaline kehami allosas reljeefne taimornament. Kaas koosneb kolmest osast: keskmine on kõrgem, ning sellele kinnituvad külgmised osad hingedega. Kaas on terves ulatuses kaetud reljeefse taimornamendiga, avatavatel osadel käepidemeteks treitud nupukesed. Keskmisel, liikumatul osal, seisab jässakas õnnistava Kristuse figuur. (M.-L.Paaver, 2003)

Muinsuskaitse all 1978. aastast

Tehnika: trugitud, hõbetatud.
Autor, valmistamise koht: tundmatu meister
Dateering: 19. sajand
Mõõtmed: kõrgus 19 cm, laius 19 cm, figuur 5cm, jalami diameeter 10 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Kaas kogu ulatuses deformeerunud. Jalam kohati oksüdeerunud (2003)