Mälestise nimi Kroonlühter kolme tulega, 19. saj. (pronks, kristall (?))

Menetleja: TKVA peaspetsialist, Viive Leitsar

Kunst, Materjal, Metall, Tavametall, Objekt, Valgusti, Laevalgusti.

Mälestise tunnus

Ajastu interjöörikujundusele iseloomulik kultuuriväärtuslik tööstuskunsti näide, mis kuulub kiriku tarbekunsti kollektsiooni

lõunalöövi läänepoolses otsas

Muinsuskaitse all 1978. aastast

Materjal: kristallklaas.
Tehnika: valatud, monteeritud, kullatud, lihvitud, sepistatud.
Autor, valmistamise koht: tundmatu meister
Dateering: 19. sajand
Mõõtmed: kõrgus u. 95 cm, laius u. 80 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Kroonlühtri ülemised haarad murtud ja väänatud originaalkujust välja. Tüvese alumine kauss on väljastpoolt pronksivärviga värvitud, erinevalt ülemisest, kuldpeegliga kausist. .
Kroonlühtrit on ilmselt parandatud: 1977. aasta inventariseerimisel tehtud fotoga (K 287 III 6. 38) võrreldes on muutunud tüvese detailide kuju ja sama on toimunud tüvese allosa lõpetusega.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kroonlühter koosneb: alumises osas kolmest valgusteid+lehekujulisi ripatseid ja kuuest tilgakujulisi ripatseid kandvast klaashaarast, (sümmeetriliselt 1+2+1+2+1+2+ süsteemis paigutatud; ülemises osas kuuest ripatsiteta klaashaarast.
Tüves on monteeritud suurest mõhkudega klaaskerast, äraspidi pirnikujulisest ja kuprakujulisest detailist. Tüvese lõpetab koonusjalt ahenev klaasdetailide rida.