Mälestise nimi Ikoon "Vladimiri Jumalaema", Peterburi töö,19. saj. II veerand (tempera, puit, hõbe, kullatud)
Mälestise vana number K 181

Kunst, Materjal, Puit, Metall, Väärismetall, Objekt, Maal, Ikoon, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Ikoon kuulub iseloomuliku esemena õigeusu kiriku kunstipärandi hulka, olles ühtlasi näidiseks traditsioonilisest ikoonimaalist.

Mälestise kirjeldus

materjal ja tehnika: tempera, puit; kate: hõbe, stantsitud, kullatud; kappraamistus: puit, tisleritöö, nikerdus, kullatis;
autor, valmistamise koht, dateering: 19. saj., kate: Peterburi töö;
mõõdud: vm. 26 x 21 cm, raamistus 69 x 50 cm;
märgid ja inskriptsioonid: Kattel on hõbedamärgid: initsiaalid А.Я ning Б.М, hõbedaproov 84 ja Peterburi linnamärk (ankrud sõõris). Ikooni pöördel on annetustekst: "Пожертвовалъ Дерптский купецъ Петр Яковлевъ Шамаевъ на собственность русской школы для бедных детей Дерптъ IX/VII 1862".;
täiendavad andmed: Kattel kujutatud initsiaalide omanikke ei õnnestunud seekord tuvastada. Ikoonil kujutatud Helluse Jumalaema ikoonirühma kuuluva ”Vladimiri Jumalaema” (”Богоматерь Владимирская”) algkuju valmis Konstantinoopolis Kiievi vürst Juri tellimusel ja saabus Kiievisse 1132. a. Sealt viis vürsti poeg Andrei Bogoljubski ikooni oma uude pealinna Vladimrisse, kus selle nimeks sai Vladimirskaja.;

Kunstimälestisena muinsuskaitse alla võetud 1995. a.