Mälestise nimi Laud, 19. saj. (puit)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Sisustus, Kirikusisustus, Mööbel.

Tehnika: tisleritöö, nikerdatud, spoonitud, aaderdatud, lakitud.
Autor, valmistamise koht: tundmatu meister
Dateering: 19. sajand
Mõõtmed: kõrgus 76,5 cm ja lauaplaat 90,5 x 46 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Üksikutes kohtades väiksemaid pinnaviimistluse kahjustusi. Märgata vähest vana mardikkahjustust.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ristkülikukujulise topeltplaadiga nelja jalaga kaardimängulaud. Jalad chinoiserie’ mõjutusega: cabriole-jalad, keskmise S-kurvatuuriga, ülal voluudiks kujundatud akantusleht, jalg lõpeb allosas treitud kuuliga. Jalad täispuidust, puuvool, aaderdatud mahagoni süü järgi, lakitud ja poleeritud.
Plaat pealt kaetud pikisuunalise, servad ja friis ristisuunalise mahagonispooniga. Plaadi servad ja laua friis dekoreerimata. Topeltplaadi sisemine külg: keskosas liimitud roheline peenvillane riie, plaadi ääred kaetud mahagonispooniga. Plaat on kolme serpentiinse ja ühe sirge küljega, friis plaadiga identne. Kaks laua nurka kujunadatud ümaraks. Viimistletud lakiga ja poleeritud. (M.- L. Paaver, 2003)