Mälestise nimi Tugitool, 19. saj. (puit, polsteriste)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Sisustus, Kirikusisustus, Mööbel, Istemööbel.

Materjal: puit (kask), puit (pähkel), samet, messing.
Tehnika: tisleritöö, nikerdatud, polsterdatud, valatud, treitud.
Autor, valmistamise koht: tundmatu meister
Dateering: 19. sajandi II pool
Mõõtmed: üldkõrgus 104 cm; istme kõrgus 48 cm, sügavus, 51 cm, laius eestpoolt 61 cm, laius tagant 51 cm.
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): üksikuid vanu mardikkahjustusi. Seljatoe ilusamba otsast puudub treitud detail.
Restaureeritud 1993. aastal ja viimati 2002. a. ennistuskoja Kanut poolt.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Tugitooli esijalad (tagumised ilustamata) on alt ahenevad kannelüüritud sambad, mis istmeosa (sarja) ja jalgade ühenduskohtades on liidetud klotsiga – dekoreeritud rosetiga. Käetoe toend samasugune kui jalad, kuid sammas aheneb ülalt ja tipneb lapiku treitud detailiga. Seljatoe ilusambad on kahekordsed kannelüüritud balustrid, tipnevad klotsi (dekoreeritud rosetiga) ja treitud seenekübarataolise detailiga. Istme ja seljatoe sarikaosa on kaunistatud väjlavoolitud taimeleheornamendiga. Seljatoe ülemine põikpuu on keskelt kummuv ja tipneb festoonilaadse pärjaga. Iste, käetoed ja seljatugi on polsterdatud, kaetud veinipunase sametriidega ning ääristatud kollase ilunööriga. Esijalgadel on messingrattad.
Komplekti kuuluvad kaks tugitooli (reg. nr. 1876 ja 1877) ning viis tooli (reg. nr: 1878 - 1882), kõik kujundatud uusklassitsistlikus stiilis.