Mälestise nimi Maal "Maastik", E.Kits, 1961 (õli, lõuend)

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal.

Muinsuskaitse alla võetud kui Eesti 20. sajandi tuntud kunstniku maaliteos.

Mälestise kirjeldus

Elmar Kitse (1913-1972) nüansirikas ja loodustunnetuslik töö on hea taaselustus impressionistlikust maalimislaadist. Maali esiplaanil põlispuudega palistatud Emajõe kaldapealne, taamal Tartu pangahoone, sõjas purustatud silla varemed ning paremal Nikolai õigeusu kiriku tornid, fooniks tuhmides toonides taevalaotus.

Mälestise ajalugu

E. Kitse maali "Tartu vaade" omandati Kilingi-Nõmme Keskkooli kunstikogu tarbeks seoses uue koolimaja valmimisega 1961. aastal.

Voldemar Erm. Elmar Kits. Tallinn 1959
Mai Levin. Elmar Kits. Tallinn 1977

Autor, valmistamise koht: Elmar Kits
Mõõtmed: 78,3 x 62,5 cm (VM 78 x 61 cm)
Märgid (meistrimärgid): Maali paremal serval autori signatuur: "Elmar Kits 58"
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Maali paremal serval autori signatuur: "Elmar Kits 58"
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Lõuendi värvikihil, eriti esiplaanil, selgelt eraldatavad autori üksikud pintslitõmbed, mis annavad kunstiteosele teatava impressionistliku õhulisuse, olles omaseks E. Kitse mitmetele teistelegi teostele.