Mälestise nimi Paldiski linnakalmistu
Mälestise vana number _

Menetleja: Muinsuskaitseameti Harjumaa vaneminspektor, Silja Konsa

Paldiski linna ajalooline matmispaik, linnakalmistu silmapaistev näide.

Kirjeldus

Ümbritsetud kraaviga, kraavi sisekülg laotud paest. Müüri peal traatvõrkaed. Kalmistu lääneküljel kaks sepisaeda, milles sepisristid, aedade ja kraavi vahel kaks sepisrist, üks sepisrist võrkaia najal. Idaservas uhke sepisaed, selles kaks graniidist hauatähist, üks rist alles, üks kadunud, üks marmorist ristialus. Selle lähedal huviväärne metallaed 20.saj. algusest. Kagunurgas lihtne sepisaed, milles kaks graniidist ristialust. Lõunaküljel üks väljatõstetud sepisrist teise kivi najale toetatud. Kalmistu edelanurk praegu väheste matustega. Edelanurgas üks sepisaed ja mõned sepisristid. Kalmistu keskel tööriistakuur, selle kõrvale tõstetud suurem sepisrist koos ristialusega. Ilmselt on kalmistu korduvalt ülemaetud. Idaservas ilmselt sõjaväelaste haudu, tähisteks mürsukesti jms.

Rajatud 19. sajandil, korduvalt üle maetud.