Mälestise nimi Ikoon "Maarja kuulutus" kappraamistuses, 1871 (tempera, puit, hõbe, kullatud)
Mälestise vana number 15. III 25 k-4

Kasutuses: Ei

Ikoon varastati 1998. a. sügisel. Inspekteeris kkt koostaja kunstiajaloolane Sirje Simson.

Kunst, Materjal, Puit, Metall, Väärismetall, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Ikoon, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastule omases teostuslaadis õigeusu sakraalkunstiteos – iseloomulik näide vene 19. sajandi II poole ikoonimaalist ja hõbesepisest

Kunstimälestisena muinsuskaitse alla võtmiseks inventariseeritud 1983 (15. III 25 k-4)

Materjal: puit, hbe, tempera.
Tehnika: pressitud, temperamaal, kullatud osaliselt.
Autor, valmistamise koht: Vene koolkond,
kate: tundmatu Peterburi kullassepp
Dateering: umbes 1871
Mõõtmed: 38 x 31, 5 cm, raamistus 75 x 66 cm (inventariseerimisandmeil, 1983)
Märgid (meistrimärgid): hõbedamärgid katte allservas: sõõrjas meistrimärk H.A(?), proovimeistrimärk И.E/1871, proov 84, Peterburi linnamärk (ristatud ankrud); punktiirkirjas: 1-24 (?, kaalutähis).
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Raamistuse tagaküljel tindiga annetusdaatum: 21 Hoября 1871 года (inventariseerimisandmeil, 1983)
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): kohati (all paremas servas) hallitust (inventariseerimisandmeil, 1983)
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Hõbekattega ikoon „Neitsi Maria kuulutamine“ väikeste ikoonidega serval,
ikooni „Neitsi Maria kuulutamine“ kohal „Püha õhtusöömaaeg“, all – „Jumalaema uinumine“; nurkades evangelistid, vasakus ääres „Pühad Sakarias ja Eliisabet“ ja keegi usukannatajanna, paremas ääres „Usukannataja Issidor“, „Basileius Suur“. Kullatud viinapuuväät-dekooriga kappraamistuses.
Varastati 1998 sügisel