Mälestise nimi Vitraažaknad P.v. Pilchau ja Ungern-Sternbergi vappidega, Dresdeni töö, 1892 (klaas, tinaraamid)

Kunst, Materjal, Metall, Klaas, Objekt, Maal, Monumentaalmaal, Vitraaž.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastuomase kunstilise kujundusega kultuurilooväärtuslikud vitraažaknad historitsismiajast 19. sajandist

Muinsuskaitse all alates 1973 – vabariikliku tähtsusega kunstimälestis nr. 1001

Materjal: tina, klaas, värv.
Tehnika: klaasimaal.
Autor, valmistamise koht: Dresdeni meister Bruno Urban
Dateering: 19. sajandi viimane kümnend (umbes 1892)
Mõõtmed: laius ca 65 cm (valgusmõõt), alumise osa kõrgus ca 110 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): parempoolse (Pilar von Pilchau vapiga) akna allservas paremal signatuur: BRUNO URBAN DRESDEN; kirje parempoolse akna allosas ADOLPH FREIHERR PILAR VON PILCHAU ERBHERR IN ANDERN ARROHOF UND DEM HOF IN WOLDE GEB. DEN 25. APRIL 1814. GEST. DEN 14. OCT 1870.;
kirje vasakpoolse akna allosas: BERTHA FREIFRAU PILAR VON PILCHAU GEB. FREIIN VON UNGERN STERNBERG 1892.
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): määrdunud, pragusid; parempoolse akna ülemises pooles neli auku, vasakpoolse akna ülemises pooles kaks suurt auku (allservas ja ingli juures)
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kaks värvikat vitraažakent annetajavappidega,
aknad ümarkaarsed, tipus ingli kujutis sõõris (erinev). Akende allosad restaureeriti 1980. aastail Kunstiülikoolis (Eve Koha). Aknad on väljast kaitstud võrgu ja klaasiga
Paarisaken koori lõunaseinas.