Mälestise nimi Seinalühter "Peetrus" kolme tulega, 19/20.saj. (messing, pronks, valutsink)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Valgusti, Seinavalgusti.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui tüüpiline kodumaine ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega kirikuvalgusti historitsismiajast 19. sajandi lõpust või 20. sajandi algusest

Muinsuskaitse all alates 1983 – Pärnu rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 13

Materjal: messing, alumiiniumvärv, tsingisulam.
Tehnika: graveeritud, kullatud, monteeritud, trugitud, valatud.
Autor, valmistamise koht: Eduard Drossi ettevõte Tartus
Dateering: 19. sajandi viimane veerand – 20. sajandi algus
Mõõtmed: emahaara pikkus ca 38 cm, haruhaara pikkus ca 21, 5 cm, seinaplaat 36, 5 x 18, 5 cm, figuuri kõrgus ca 21, 5 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): seinaplaadi allservas graveerituna: PETRUS
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): tugevasti määrdunud, oksüdeerunud (seinaplaadi allosas tugevasti), keskmine haruhaar kadunud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Seinalühter, mille teravkaarsel alusplaadil apostel Peetruse reljeefkuju ja nimegraveering, algselt nelja tulega (kolm ümaraotsalist S - kujulist haruhaara, neljas küünlapesa paikneb vertikaalse varre otsas emahaara tipus. Seadistatud elektrivalgustusele (juhtmeava läbi haaraotste, kinnitatud messingklambritega). Niisugust tüüpi seinalühtreid on paljudes Eesti kirikutes.
Põhjaseinal.
Kuulub Tartu ettevõtja Eduard Drossi kauba hulka – vt. 1915. a. kataloogis (Katalog und Preiskurant der Anstalt für Kirchengeräte und Ornamentik Eduard Dross Jurjew, Livland) nr. 38