Mälestise nimi Nurgapink, 19.saj. (puit)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Sisustus, Kirikusisustus, Mööbel, Istemööbel.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega kirikusisustuselement historitsismiajast 19. sajandist

Muinsuskaitse all alates 1983 – Pärnu rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 18

Materjal: puit, lakk, peits.
Tehnika: aaderdatud, nikerdatud, tisleritöö.
Autor, valmistamise koht: tundmatu tisler
Dateering: 19. sajandi viimane kolmandik (umbes 1872)
Mõõtmed: kõrgus max ca 202 cm, põhjapoolse seinapaneeli kõrgus ca 184 cm, sügavus max 64 cm, pingi pikkus ca 338 cm, istme laius ca 35, 5 cm, jalalaua laius ca 21, 5 cm; lõunapoolse pingi pikkus 358, 5 + 356, 5 cm, istme laius 37, 5 cm, jalalaua laius ca 23, 5 cm,
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): määrdunud (lõunapoolne tugevasti), kulunud, seinapaneelil (idaseinas altarist põhja pool ja lõunapoolse pingi idaotsa juures) niiskusekahjustus, kohati tappidest lahti, osa „nooleotsi“ katkised
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kaks pseudogooti stiilis kooripinki, ansamblis seinapaneeli ja retaabliga (reg. nr. 19110); altarist põhja pool paneeli ülaservas 7 „nooleotsa“, altarist lõuna pool paneeli ülaservas 10 „nooleotsa“.
Kooriruumi idaosas, üks pinkidest paikneb põhja-, teine lõunaseina ääres.