Mälestise nimi Pingistik, 19.saj. (puit, õli)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Sisustus, Kirikusisustus, Mööbel, Istemööbel.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega kirikusisustuselement historitsismiajast 19. sajandist

Muinsuskaitse all alates 1983 – Pärnu rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 19

Materjal: puit, õlivärv.
Tehnika: nikerdatud, tisleritöö.
Autor, valmistamise koht: tundmatu tisler
Dateering: 19. sajand (19. sajandi lõpp?)
Mõõtmed: pikkus 432 cm (põhjapoolsed), 437 cm (lõunapoolsed), istme laius 26, 5 – 29 cm, otsaleeni kõrgus 122, 5 cm, laius 45, 5 – 47 cm, paksus ca 7 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): määrdumist, kulumisi, torkeauke, pragusid
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Lihtsad kaunite voluutotstega kirikupingid, otsaleenid siluetilt sarnased Pärnu Elisabeti kiriku pingistiku otsaleenidega. Voluutja otsaga pinke põhja pool 18, lõuna pool – 16. Kaks esimest põhjapoolset pinki raamatulauata. Lõunapoolsete pinkide esipaneel ansamblis nn. sakstepingiga (reg. nr. 19123) (vt. foto vasakul). Pinkide ookerjas värvkate 20. sajandist.
Pikihoones.