Mälestise nimi Oreliprospekt, 19.saj. (puit, õli-ja pronksvärv)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Muusikainstrument, Orel, Oreliprospekt.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega historitsistlik oreliprospekt 19. sajandist

Muinsuskaitse all alates 1983 – Pärnu rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 28

Materjal: puit, pronksvärv, tina, õlivärv.
Tehnika: nikerdatud, tisleritöö.
Autor, valmistamise koht: Carl George Thal, Paide
Mõõtmed: laius (dekooriga) 265 cm, ümbriskapi kõrgus ca 164 cm, küljedekoor ca 150 x 50 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): kulunud, määrdunud, viled osaliselt puuduvad, osaliselt katki ja mõlkis
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Väike rustikaalne oreliprospekt kolmnurkfrontooni ja ažuurse küljedekooriga, mängupult paikneb ees (organist pilli poole seljaga); prospekti külgedel akantust imiteeriv saelõikedekoor, frontooni keskmes nö. Jumala silm.
Pärnumaa kirikud. Koostanud U. Viilma, E Tamm. Pärnu, 2001; lk. 12: Oreli on valmistanud Paide orelimeister Carl George Thal 1843. aastal. Orel ei ole enam töökorras ja vajab restaureerimist.