Mälestise nimi Maal "Ole ustav surmani" 19. saj. (õli, lõuend)
Mälestise vana number 32-a

Muinsuskaitsearvel alates 1997 (nr. 32a)

Autor, valmistamise koht: tundmatu kunstnik (Künnapuu?)
Dateering: umbes 1890
Mõõtmed: ligipääsmatu
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): ülal vasakus nurgas: Ilm. 2, 10.; allosas: Ole ustaw surmani, siis tahan ma sulle elukrooni anda. (gooti kirjas)
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): määrdunud, tumenenud, allserv pehkinud, ülal lõuend alusraamilt lahti
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ingli ja pühakirjasalmiga (Ilmutuse 2, 10b) dekoratiivmaal, raamita
Võidukaare kohal.
Mõni sõna Audrust Pärnumaalt. Ristirahvwa Pühapäewaleht nr. 14, 8. aprill 1890, lk. 107: …Audru kirik sai Webruar-kuu sees ilusa pildi kingituseks. Seda kinkisiwad Mihkli kihelkonna rahwas ja nimelt selle eest, et mööda läinud aegadel käis Audru õpetaja a. Holst neile sagedaste jutlust ütlemas ja oma kogudus pidi siis ilma õpetajata olema, siis tänu täheks, et Audrulased nii lahked oliwad õpetajat neile lubama, kinkisiwad nad nimetatud pildi. Pildi peal on suurelt maalitud üks ingel, pruunis või wikerkaari wärwi riides ja tuleb lendes ning ütleb: “Ole ustaw surmani, siis tahan ma sulle elukrooni anda.” Ingli paremas käes on ilus roheline kroon ja parema käega näitab ta selle sõna peale, mis tema alla, pildi peale, kuld tähtedega on maalitud. See pilt on kaunis ehe kirikule. Pidagu ka Audrulased seda armastuse kingitust armsaks ja iseäranis ka meeles, mis see ingel ütleb. Selle pildi maalija olla Mihkli kihelkonna oma poeg üks Eestlane Künnapuu. Pilt on ilus meistri töö ja annab maalija meistri osawusest head tunnistust.