Mälestise nimi Tornikell, A.S.Lavrov, 1899 (pronks)
Mälestise vana number 15.III 15 k-10

Inspektor: Muinsuskaitseameti nõunik (vallasmälestiste alal), Mare Kask

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Kell, Tornikell.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega Vene kirikukell 19. sajandi lõpust

Kunstimälestisena muinsuskaitse alla võtmiseks inventariseeritud 1983 (nr. 15.III 15 k-10)

Materjal: pronks.
Tehnika: valatud.
Autor, valmistamise koht: A. S. Lavrovi tehas, Venemaa, Gatšina
Mõõtmed: kõrgus ca 120 cm, löögiringi Ø 109 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): löögiringi kohal ühel küljel (valukirjana, kahes reas): ГАТЧИНСКİЙ ЗАВОДЪ TBA. A. C. ЛАВРОВА BEСЪ 12 П ... Ф; teisel küljel: COOPУЖЕНЪ CEЙ KOЛОКОЛЪ CB. TPOИЦЫ... УСЕРДİИЕМЪ HИКОЛАЯ И... BЪ 1899 (ligipääsu puudumise tõttu võimatu kirja tervikuna lugeda)
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): oksüdeerunud, määrdunud, löögiringis pragu, servast kild ära
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Laia dekoorivööndi ja reljeefmedaljonidega kirikukell,
helistatakse tilast. Korpuse ülaosas kaks reljeefset tondot: „Kolmainsus“, „Kristus Kõigevalitseja“(?)