Mälestise nimi Altar, 1793 (puit, õli-ja pronksvärv)

Muinsuskaitse alla võetud kui stiilne kunstiväärtuslik altarisein 18. sajandist

Materjal: puit, pronksvärv, õlivärv, kullatis.
Tehnika: nikerdatud, tisleritöö.
Autor, valmistamise koht: tundmatu tisler
Mõõtmed: retaabli laius max ca 390 cm, sokliosa kõrgus ca 101 cm, altarilaua sügavus 62 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): karniisi kohal asetseval kartušil daatum: 1793; pealmiku keskmeks oleval kolmnurgal heebreakeelne tetragramm JHWH
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): kulunud, määrdunud, pragusid, puidukahjustusi
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Hilisbarokne retaabel nelja komposiitkapiteeliga ümarsambaga ja aupaistes Jumala silmana kujundatud pealmikuga,
põhiliselt värvitud hallikaks, sambad elevandiluuvärvi
S. Karling. Holzschnitzerei und Tischlerkunst der Renaissance und des Barocks in Estland. Tartu, 1943, lk. 418: Eine gleiche Komposition, nur in kleinerem Format, findet sich in der Kirche zu St. Jakobi Kr. Pernau. Sie ist 1793 datiert. Der letzgenannte Altar stecht demjenigen in Remten (Remte) in Kurland sehr nahe.