Mälestise nimi Altarimaal "Kristus ristil", A.Laikmaa E.v.Gebhardti järgi, 1901 (õli, lõuend)

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Altarimaal, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui Eesti rahvusliku maalikunsti väljapaistva meistri Ants Laikmaa sakraalmaal 20. sajandi algusest

Mälestise ajalugu

Muinsuskaitse all alates 1929 (nr. 460), 1983. aastast – Pärnu rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 68

Autor, valmistamise koht: Ants Laikmaa (Eduard von Gebhardti järgi)
Mõõtmed: laius ca 176 cm (valgusmõõt)
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): kunstniku signatuur allservas paremal: Ed. v. Gebhardti j. Hans Laipmann AD 1901. Ristil nimesildil: Jesus Nazarenus Rex Judaeorum
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): tumenenud, krakelüüri, allosas vasakul värvikihi irdumine (umbes 35 x 35 cm pinnal), värvikihi parandusi (toneeringuid), allosas määrdumist küünlarasvaga
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Altarimaal Ristilööduga ristil ja leinajatega (Maarja, Johannes, Maarja Magdaleena) sünkja taeva taustal risti all,
kullatud siseliistuga (laius max ca 4 cm) raamis (raami kogulaius ca 17 cm). Pärnu-Jaagupi kirikukonvendi tellimusel valminud maal on koopia Tallinna Toomkiriku altarimaalist „Kristus ristil“ (Eduard von Gebhardt, 1866; 278, 5 x 183, 5 cm)
Ants Laikmaa, aastani 1935 Hans Laipmann (1866-1942) – esimesi kodumaal tegutsenud eesti kunstnikke, nimekas maalija ja kunstipedagoog
Eduard Karl Franz von Gebhardt (1838-1925), baltisaksa maalikunstnik, Düsseldorfi kunstiakadeemia professor. 1866 maalis Tallinna Toomkirikule altarimaali „Kristus ristil“