Mälestise nimi Kroonlühter kahekümne nelja tulega, 19/20.saj. (messing, pronks)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Valgusti, Laevalgusti.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui tüüpiline kodumaine ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega kirikuvalgusti historitsismiajast 19. sajandi lõpust või 20. sajandi algusest

Muinsuskaitse all alates 1983 – Pärnu rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 75

Tehnika: kullatud, monteeritud, pressitud, valatud.
Autor, valmistamise koht: Eduard Drossi ettevõte Tartus
Dateering: 19. sajandi lõpp või 20. sajandi algus
Mõõtmed: kõrgus ca 125 cm, Ø ca 132 cm, haruhaara pikkus ca 21 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): oksüdeerunud, määrdunud, kullatis kulunud, puudub üks ehisdetail
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Levinuimat tüüpi, nn. romaani stiilis kaherealine kroonlühter Tartu ettevõtja Eduard Drossi toodangust,
kaherealine kroonlühter on kokku 24 küünlale: alumises reas liitub igale kuuest emahaarast 2 väikest S-kujulist, ümarate otstega haara; kolmas küünlapesa paikneb vertikaalse varre otsas emahaara tipus. Ülemises reas 6, samuti S-kujulist, ühetulelist haara. Haarad pinnakaunistusteta, kergelt lapikud. Tüvise tippu on algselt kinnitunud 6 väikest õiemotiiviga ehisdetaili. All suhteliselt väike profileeritud keskvööga, alt kraega ja balusternupuga kera. Seadistatud elektrivalgustusele (juhe läbib rasvataldrikuid ja küünlapesi; kinnitatud peene nööriga)
Kooris
Kuulub Tartu ettevõtja Eduard Drossi toodangu hulka – vt. 1915.a. kataloog (Katalog und Preiskurant der Anstalt für Kirchengeräte und Ornamentik Eduard Dross Jurjew, Livland)