Mälestise nimi Ikoon "Kristus Kõigevalitseja" Vändra EAÕ kirikust, 19.saj. II pool (õli, puit, messing)
Mälestise vana number 15.III 25 k-6

Inspektor: Muinsuskaitseameti nõunik (vallasmälestiste alal), Mare Kask

Kunst, Materjal, Puit, Metall, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Ikoon, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastule omases teostuslaadis õigeusu sakraalkunstiteos – iseloomulik näide vene 19. sajandi II poole ikoonimaalist

Kunstimälestisena muinsuskaitse alla võtmiseks inventariseeritud 1983 (15. III 25 k-6)

Materjal: õli, puit.
Autor, valmistamise koht: Vene koolkond
Dateering: 19. sajandi II pool (viimane veerand)
Mõõtmed: 124, 6 x ca 61 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): ülaservas ka ikooni eestikeelne nimetus (gooti kirjas): Jesus Kristus.; selle all sama nimi kirikuslaavikeelse lühendina
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): määrdunud, värvikadusid, kohati värvikiht krakeleerunud, allosas põlemisjälgi
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Riigiõuna käes hoidva õnnistava Jeesus Kristuse täisfiguur,
ikoonitahvel kahe põõnaga. Arvatavasti pärineb Vändra õigeusukirikust. Varastati 1998 sügisel, peale kättesaamist jäetud hoiule Tallinna Issanda Muutmise kirikusse
Asus kirikus lõunaseinal