Mälestise nimi Kristuse surikuju Vändra EAÕ kirikust, 19.saj. II pool (tekstiil, õli, lõuend, brokaatniit)
Mälestise vana number 15.III 25 a

Kunst, Materjal, Tekstiil, Lõuend, Objekt, Tekstiil, Kirikutekstiil, Maal, Ikoon.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega sakraaltekstiili näide 19. sajandist

Kunstimälestisena muinsuskaitse alla võtmiseks inventariseeritud 1997 (15. III 25 a)

Materjal: samet, lõuend, kuld- ja hõbeniit, värv (must).
Tehnika: aplikatsioon, tikand, õlimaal.
Autor, valmistamise koht: Vene töö
Dateering: 19. sajandi II pool (viimane veerand)
Mõõtmed: pikkus (narmasteta) ca 172 cm, laius (narmasteta) ca 102 cm, Kristuse ikoon ca 125 x 54 cm, keerub 4, 5 x 6, 5 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): ääristatud kirikuslaavikeelse pühakirjasalmiga Jeesuse matmisest (tikand kardniidiga): БЛАГООБРАЗНЫЙ Їњсифъ съ ДРЕВА сНЕМъ прЕЧИсТоЕ Тэло тВоЕ ПлАЩАНИЦЕЮ ЧИСТоЮ оБВИВЪ ИВОНzМИ ВоГРОБЪ НОВЭ ПОКРЫВЪ ПОЛОЖИ
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): määrdunud, pleekinud, tugevasti kulunud, kardniit oksüdeerunud, maalis rebend
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Punasest sametist surikuju, keskel Kristust hauas lebavana kujutav lõuendile maalitud ikoon,
punane samet; nurkades 4 keerubit (aplikatsioonina). Arvatavasti pärineb Vändra õigeusukirikust