Mälestise nimi Küünlajalg, "Tinaa", Soome, 1997 (tina)

Mälestise tunnus

Välismaa sõpruskoguduselt kingiks saadud küünlajalg on ajaloolise väärtusega ese, mis peegeldab 20. saj. viimase kümnendi olusid. Küünlajalg on iseloomulik näide historitsistliku vormiga esemete elujõust kaasajal. Mälestis moodustab osa kirikuinventari kogust.

Kaitse alla võetud 03.07.1983.

Materjal: tina.
Tehnika: graveeritud, treitud, valatud.
Autor, valmistamise koht: Soome
Dateering: 20. saj. lõpp, annetatud 1997
Mõõtmed: h 20 cm, kabja d 12 cm, küünlapesa d 6,1 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): kabja all pressitud märk: MADE IN FINLAND TINAA; kabjale graveeritud: TILL TREIMANI FÖRSAMLING FRÅN REPLOTS FÖRSAMLING 11.5.1997
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): kuulub paari teise samasuguse küünlajalaga (reg. nr. 19310)
Koostas Egle Tamm, kunstiajaloolane