Mälestise nimi Kirikulipp Kaasani Jumalaema ja Kristuse Ülestõusmise kujutisega, 19/20.saj. (messing, kullatud, õli, plekk)
Mälestise vana number 15.III 14 k-37

Inspektor: Muinsuskaitseameti kunstimälestiste inspektor, Grete Nilp

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese.

Mälestise tunnus

Iseloomuliku kujundusega Vene õigeusu kirikus laialt levinud kirikuliputüüp 19. saj lõpust või 20. saj algusest.

Muinsuskaitse all alates 1987

Materjal: messingplekk.
Tehnika: kullatud, perforeeritud, õlimaal.
Dateering: 19. saj lõpp või 20. saj algus
Mõõtmed: 114x44 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Massiliselt toodetud lipp õigeusu kirikute tarbeks, mida levitati 19. saj lõpus ja 20. saj alguses kataloogikaubana Moskvast ja Peterburist. Ažuurse kirikulippu keskosas on ühel pool Kaasani Jumalaema ja teisel pool Kristuse ülestõusmise stseen. Lipu allosas on kolm laiemat rippuvat siilu, nende vahel kaks kitsamat (kokku 5 tk) – kõik lõpevad metallniitidest tuttidega.
Kirikulipp kuulub paari reg nr 19345 kirikulipuga.
Koostas: Mari-Liis Paaver, kunstiteadlane