Mälestise nimi Ikoon "Kaasani Jumalaema ja Nikolai Imetegija", 19.saj. II pool (tempera, puit)
Mälestise vana number 15.III 19 a-5

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Ikoon, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui arvestataval kunstilisel tasemel, ajastule omases teostuslaadis vene sakraalkunstiteos 19. sajandist

Kunstimälestisena muinsuskaitsearvele võtmiseks inventariseeritud 1983 (nr. 15. III 19 a-5)

Materjal: puit, tempera.
Tehnika: temperamaal.
Autor, valmistamise koht: tundmatu Vene ikoonimaalija
Dateering: 19. sajandi II pool
Mõõtmed: 53, 7 x 48, 9 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Jumalaemaga poole ülaservas kreekakeelsed nimelühendid: MP ΘУ IИC XC; Nikolai käes oleval raamatul kirikuslaavi keelne pühakirjasalm (osaliselt hävinud)
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): tugevasti määrdunud; Jumalaema ikoonil värvikadusid, põletusjälg; püha Nikolai poolel tohutud värvikaod (eriti paremas kolmandikus); Jumalaema kujutis paremas ülanurgas peaaegu täiesti hävinud (värvkatte seisund stabiilne - kahjustused ei ole viimase paar
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ikooni esiküljel „Kaasani Jumalaema“, tagaküljel "Nikolai Imetegija"
ristikäigul kantav ikoon