Mälestise nimi Uus Testament, Tartu, 1903 (tekstiil, vask, hõbetatud)
Mälestise vana number 15.III 19 a-7

Kunst, Materjal, Tekstiil, Paber, Metall, Objekt, Käsikiri/Trükis, Kirikuraamat.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastule omase kunstilise kujundusega kiriklik trükis 20. sajandi algusest

Kunstimälestisena muinsuskaitsearvele võtmiseks inventariseeritud 1983 (nr. 15. III 19 a-7)

Materjal: hõbe, samet, vask.
Tehnika: trükis.
Autor, valmistamise koht: Uus Testament trükitud Tartus (Mattieseni trükikojas, Evangeelium Moskvas (Sinodi trükikojas),
Dateering: 1903 ja 1852
Mõõtmed: ca 25, 5 x 20 x 6 cm (koos panustega ca 6, 5 cm); panused: Ülestõusmine 10, 7 x 8, 8 cm; rist ca 10, 2 x 8, 5 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): gravüüride paremas allservas: Грaв. Mилославскiй
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): raamat määrdunud, samet pleekinud, kulunud, panused lahti, tugevasti oksüdeerunud, hõbetis kulunud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Köide sisaldab esimese osana eestikeelset Uut Testamenti ja teise osana kirikuslaavi keelset Evangeeliumi (osaliselt illustreeritud, sametköide, hõbetatud vaskpanused),
köite esikaanel keskel Ülestõusmine, nurkades evangelistid; tagakaane keskmes rist. Evangeeliumiosa sisaldab nelja evangeliste kujutavat vasegravüüri.