Mälestise nimi Altarimaal "Kristus ristil", G.M.Künnap, 1883 (õli, lõuend)

Inspektor: Muinsuskaitseameti nõunik (vallasmälestiste alal), Mare Kask

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Altarimaal, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Altarimaal on teemalt tüüpiline näide 19. saj. altarimaalist. Maal on näide kohaliku mehe G. M. Künnapi loomingust, kes on tõenäoliselt valmistanud ka Vigala kiriku 19. saj. II poolel valminud altarimaali. Maal on teostuselt diletantlik. Mälestis moodustab osa kiriku ajaloolisest interjöörist.

Arvele võetud RSN TK otsusega nr. 127, 22.04.1983.

Autor, valmistamise koht: G. M. Künnap
Mõõtmed: h ca 225 cm, l 126 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): All vasakul nurgas signatuur: G. M. Künnap
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Maal on näide kohaliku mehe G. M. Künnapi loomingust, kes on tõenäoliselt valmistanud ka Vigala kiriku 19. saj. II poolel valminud altarimaali. Maal on teostuselt diletantlik.
Koostas Egle Tamm, kunstiajaloolane