Mälestise nimi Piibel, K.Mattiesen, Tartu, 1903 (nahkköide)

Kunst, Materjal, Paber, Nahk, Objekt, Käsikiri/Trükis, Kirikuraamat.

Mälestise tunnus

Piibel on iseloomulik näide 20. saj. algul valmistatud pühakirjast, mille nahkköide on kujundatud tüüpiliselt historitsistlikult, kuid trükise kujunduses on osaliselt kasutatud ajastule iseloomulikku moodsat juugendlikku kujundust. Piibel on iseloomulik näide Mattieseni trükikoja toodangust. Mälestis moodustab osa palvela ajaloolise inventari kogust.

Arvele võetud RSN TK otsusega 127, 22.04.1983.

Materjal: nahk.
Tehnika: trükis, köidetud (nahkköide).
Autor, valmistamise koht: C. E. J. Mattieseni trükikoda, Tartu
Mõõtmed: h 26,2 cm, l 19,2 cm, paksus 7 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Tiitellehel käsikirjaline tekst: "Jaan Kiisk Soovinud sinu ristiisa Mihkel Kiisk ja sinu isa Ado Kiisk õnnistamise päeval, 7. aprillil 1913"
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ees värvilise juugendliku lillornamendiga vahelehed.
Koostas Egle Tamm, kunstiajaloolane