Mälestise nimi Harmoonium, A.Kukk, 19/20.saj. (puit)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Muusikainstrument, Harmoonium.

Mälestise tunnus

Harmoonium on iseloomulik näide 19. saj. ja 20. saj. I poolel valmistatud muusikariistast, osutades ühtlasi selle perioodi väikestele kirikutele-palvemajadele iseloomulikule musitseerimisviisile. Ühtlasi näide A. Kuke pillitöökoja toodangust. Mälestis moodustab osa palvela ajaloolisest interjöörist.

Arvele võetud RSN TK otsusega 127, 22.04.1983.

Materjal: puit.
Tehnika: tisleritöö.
Autor, valmistamise koht: A. Kukk
Dateering: 19. saj. või 20. saj. I pool
Mõõtmed: h 127 cm, l 117,5 cm, sügavus 55,5 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Klaviatuuri kohal portselansilt meistri nimega: /A. Kukk/. Klaviatuuri esipaneeli riidel tekst: /Laulge Jehoovale uut laulu ja mängige hästi keelte peal höiskamisega. T.l.33.3s Ew5p 16S ja Laulge mängides kauniste Issandale omas südames/
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Koostas Egle Tamm, kunstiajaloolane