Mälestise nimi Pingistik, 19.saj. (puit)
Mälestise vana number 75-a

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Sisustus, Kirikusisustus, Mööbel, Istemööbel.

Mälestise tunnus

Pingid on iseloomulikuks näiteks 19. saj. valmistatud ja vennastekoguduse palvelates kasutatud lihtsatest, kuid siiski seljatoega pinkidest. Mälestised moodustavad osa palvela ajaloolisest interjöörist.

Arvele võetud 03.07.1997.

Mälestise ajalugu

Pingistik valmistati 1890.a. (Pikara palwemaja ajalugu, mälestuseks tulewa põlwe rahwale. Kirchen Chronik St. Michaelis 1807-1917. EAA 1278.1.28)

Materjal: puit.
Tehnika: tisleritöö.
Dateering: 19. saj. lõpp
Mõõtmed: h 95 cm, otsalaua laius 27,5 cm; üheksa pingi pikkus 5,6 m, kümne pingi pikkus 4,4 m, nelja pingi pikkus 4 m, kuue pingi pikkus 3,73 m, ühe pingi pikkus 3,3 m, kolme pingi pikkus 2,8 m
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Naturaalne puit - lakkimata ja värvimata.
Koostas Egle Tamm, kunstiajaloolane