Mälestise nimi Seinalühter "Johannnes", kolme tulega, annet. 1907 (messing, pronks, valutsink, graveeritud)

Inspektor: Muinsuskaitseameti nõunik (vallasmälestiste alal), Mare Kask

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Valgusti, Seinavalgusti.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui kodumaine kunsti- ja kultuuriloolise väärtusega historitsistlik kirikuvalgusti 20. sajandi algusest

Muinsuskaitse all alates 1983 – Pärnu rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 121

Materjal: messing, alumiiniumvärv, tsingisulam.
Tehnika: graveeritud, hõbetatud, kullatud, monteeritud, trugitud, valatud.
Autor, valmistamise koht: Eduard Drossi ettevõte Tartus
Dateering: 20. sajandi algus (umbes 1907)
Mõõtmed: ulatus seinast ca 36 cm, seinaplaat ca 36, 5 x 18, 5 cm, haara diagonaalpikkus ca 27, 5 cm, figuuri pikkus ca 21 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): seinaplaadi allservas graveerituna: JOHANNES; ülaservas graveeritud annetuskirje: Leeripoiste kingitus sügisel 1907
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): oksüdeerunud, hõbetis ja kullatis osaliselt kulunud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Eesti kirikuis sageli esinevat tüüpi, kolme S - kujulise ümaraotsalise haaraga seinalühter, mille teravkaarsel seinaplaadil apostli reljeefkuju ja nimegraveering,
haarakinnitus sõrmtapiga; seinaplaadil alumiiniumvärviga kaetud meesfiguur – apostel Johannes (tunnusesemeks karikas), kelle nimi plaadi allserva graveeritud.
Sarnaneb seinalühtritega reg. nr. 19528, 19530 – 19532
Koori põhjaseinal läänepoolne (märkus: identne seinalühter, aga annetuskirjeta, asub võidukaare lõunaseinal)
Kuulub Tartu ettevõtja Eduard Drossi kauba hulka – vt. 1915.a. kataloogis (Katalog und Preiskurant der Anstalt für Kirchengeräte und Ornamentik Eduard Dross Jurjew, Livland) nr. 39