Mälestise nimi Krutsifiks, 19.saj. (raud, malm, pronksvärv)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastuomase kunstilise kujundusega sakraalese historitsismiajast 19. sajandist

Muinsuskaitse all alates 1983 – Pärnu rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 146

Materjal: pronks, pronksvärv, raud, malm (?).
Tehnika: monteeritud, valatud, sepistatud, joodetud, vermitud.
Dateering: 19. sajand
Mõõtmed: kõrgus 67, 8 cm, sokli põhi 21, 1 x 21, 1 cm, sokli tahu kõrgus ca 11 cm, laius ca 9, 3 cm, risti laius 15, 6 cm, figuuri kõrgus ca 20 cm, käte sirulaius ca 13 cm, nimesildi kõrgus ca 2, 8 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): oksüdeerunud, roostes, määrdunud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Omapärane rauast risti ja sokliga krutsifiks,
astmelise jalamiga sokli küljetahkudel kahe evangelisti ja kahe apostli lamereljeefsed profiilbüstid: ees Johannes (S. JOHAN EVANGELIST), külgedel Matteus (SANCT MATHEUS) ja Peetrus (SANCT PETRUS), taga Juudas (IUDAS ISCARIOT). Kristuse figuur ja reljeefid külgejoodetud.