Mälestise nimi Altarimaal "Kristuse ristilt võtmine", 18.saj. lõpp (õli, lõuend)

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Altarimaal, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Altarimaal "Kristuse ristilt võtmine" on näide väheesinevast 18. saj. lõpu baroksest altarimaalist. Maal on barokile omaselt dünaamiline ja jõuline, kuid üksikasjade kujutamises kohmakas. Mälestis moodustab osa ajaloolisest kirikusisustusest.

Kaitse alla võetud 22.04.1983.

Dateering: 18.saj. lõpp
Mõõtmed: h 211 cm, l 153 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): all vasakul parandatud rebend, paremal serval rebendid, ülemisel serval augukesed, mitmes kohas värv pudenenud, tugevalt krakeleerunu
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Altarimaal "Kristuse ristilt võtmine" on näide väheesinevast 18. saj. lõpu baroksest altarimaalist. Maal on barokile omaselt dünaamiline ja jõuline, kuid üksikasjade kujutamises kohmakas.
Koostas Egle Tamm, kunstiajaloolane