Mälestise nimi Leivik, 19/20.saj. (messing, hõbetatud, üleni kullatud)
Mälestise vana number 15.III 7 k-4:2

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese, Armulauatarve.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui tüüpiline kodumaine ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega sakraalese 19. sajandi lõpust või 20. sajandi algusest

Mälestise ajalugu

Muinsuskaitse all alates 1983 – Pärnu rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 15. III 7. k-4: 2

Tehnika: kullatud, trugitud.
Autor, valmistamise koht: Eduard Drossi ettevõte Tartus
Dateering: 19. sajandi lõpp – 20. sajandi algus
Mõõtmed: Ø 8, 3 cm, kõrgus 0, 7 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): oksüdeerunud, kullatis põhja alt kulunud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Väike dekoorita leivik koduse armulaua jaoks,
enimlevinud tüüpi leivik kodusel armulaual kasutamiseks, komplektis koos karika (reg. nr. 19602), oblaatide toosi (reg. nr. 19604) ja küünlajalgadega (reg. nr. 19605-19606)
Kuulub Tartu ettevõtja Eduard Drossi toodangu hulka - 1915.a. kataloogis (Katalog und Preiskurant der Anstalt für Kirchengeräte und Ornamentik Eduard Dross Jurjew, Livland) komplekt nr. 116