Mälestise nimi Altarimaal "Püha Õhtusöömaaeg", 17/18.saj. (õli, lõuend)

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Altarimaal, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui kunstiväärtuslik sakraalse sisuga maaliteos barokiajast 17. sajandi lõpust või 18. sajandi algusest

Mälestise ajalugu

Muinsuskaitse all alates 1929 (nr. 463); 1983. aastast – Pärnu rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 171

Autor, valmistamise koht: tundmatu kunstnik
Dateering: 17. sajandi lõpp või 18. sajandi algus
Mõõtmed: ca 140, 5 x 114, 5 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): alusraamil pliiatsiga saksa- (gooti kirjas) ja eestikeelseid ülestähendusi
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): tumenenud, määrdunud, krakelüüri, värvikadusid, ülal paremas nurgas värvikiht irdumas, lõuend servadest dubleeritud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Jeesus jüngritega sammaste ja drapeeringutega ruumis laua ümber viimsel söömaajal
1980. paiku peale vargust (lõigati raamist välja) restaureeriti Eesti Kunstimuuseumis. Maal paikneb kumera profiiliga tumedas raamis.
Talvekirikus (koguduse majas)