Mälestise nimi Altar koos aiaga, 18/19.saj (puit, õli-ja pronksvärv)

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega kirikusisustuselement barokiajast 18. sajandist

Mälestise ajalugu

Muinsuskaitse all alates 1929 (nr. 462: Barokk-stiilis altar ühes pildiga Kristus karikaga); 1983. aastast – Pärnu rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 172

Materjal: puit, pronksvärv, õlivärv, kullatis.
Tehnika: nikerdatud, saelõige, tisleritöö.
Autor, valmistamise koht: tundmatu tisler
Dateering: 18. sajandi II pool (umbes 1768)
Mõõtmed: kõrgus ca 7 m, laius max ca 526 cm, kõrgus külgrisaliidi karniisini 455 cm, altariaia laius 367 cm, kõrgus 97, 5 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): määrdunud, kulunud, torkeauke, tipudetaili kolmnurk alla kukkumas, neli võrebalustrit lõunaküljel katki
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Barokse arhitektoonikaga esinduslik retaabel koos tagasihoidliku stiliseeritud balustritest altarivõrega
altarimaali kohal nikerdatud krutsifiks, retaabli tipus akantusraamistuses sõõrjas väli aupaistes kolmnurgaga (Kolmainu Jumala sümbol). Lõuna pool retaabli tagaküljes seinakapp (uks kahe sepishingega)