Mälestise nimi Perekonnapink, 19.saj. (puit)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Sisustus, Kirikusisustus, Mööbel, Istemööbel.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega kirikusisustusese 19. sajandist

Muinsuskaitse all alates 1983 – Pärnu rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 190

Materjal: puit, lakk.
Tehnika: nikerdatud, tisleritöö.
Autor, valmistamise koht: tundmatu tisler
Dateering: 19. sajandi viimane kolmandik
Mõõtmed: kõrgus ca 207 cm, laius 314 cm, sügavus ca 120 cm, leenipealmiku kõrgus ca 104 cm (ristlillik ca 17 x 16, 5 cm)
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): määrdunud, pragunenud, kulunud, niiskusekahjustusi, istepink puudub, kolm ristlillikut kadunud, kaks ristlillikut ja keskelt leenitükk (ca 23, 5 x 19 cm) maha võetud (hoitakse sealsamas)
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Pseudogooti stiilis sakstepink,
uks lääneküljes. Perekonnapingi on lasknud valmistada Tõstamaa mõisnik vabahärra August Johann Stael von Holstein (1844-1897); pingi kohal seinal kaksikvapp (reg. nr. 19625) ja mälestustahvel (marmorplaat 33, 5 x 44 cm, koos tammepuust raamiga ca 44 x 55 cm) kullatud tekstiga: August Johann Freiherr Sta?l v. Holstein Erbherr auf Testama geb. d. 6. April 1844. gest. d. 3 Juli 1897. Matth. 11, 28.
Lõunaseina ääres kiriku idaosas
Tõstamaa Maarja kirik. Infoleht: ...kantsli sai kogudus kingiks 100. aasta juubeliks 1863. aastal. Kantsli autoriks on kohalik puunikerdaja Hans Greenfeldt. Umbes samast ajast on pärit ka sakstepink altariruumi lõunaküljel