Mälestise nimi Veinikann, annet. 1883 (messing, hõbetatud, seest kullatud)
Mälestise vana number 61-a

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese, Armulauatarve.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui tüüpiline kodumaine ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega sakraalese historitsismiajast 19. sajandist

Muinsuskaitsearvel alates 1997 (61-a)

Tehnika: graveeritud, hõbetatud, monteeritud, trugitud, valatud, kullatud seest.
Autor, valmistamise koht: Eduard Drossi ettevõte Tartus
Dateering: 19. sajandi viimane kolmandik (umbes 1883)
Mõõtmed: kõrgus ca 48 cm, laius 23, 2 cm, suudme Ø ca 13, 5 cm, jalami Ø 16, 2 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): kaanel graveeritud annetuskirje (gooti kirjas): Dem Andenken an Wilhelm Fromhold Stael von Holstein, Landrath und Oberkirchenvorsteher, Begründer des Fideicommißes Testama.  geb. Zu Staelenhof 24 Juli 1804 gest. zu Baden-Baden 2 Febr. 1883, beerdigt zu Lichtenthal. In dankbarer Erinnerung gewidmet vom Sohne und Nachfolger. Põhja all valgest metallist seibil number 29 ja mõõdukriipsud
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): määrdunud, väljast üleni tugevasti oksüdeerunud, seest kullatis kulunud, suudme randil mõlk
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Suur historitsistlik armulauaveini kann ümmargusel peenekaelalisel profileeritud jalamil ,
kehami ülaosas fruktivöönd. Kann ei ole kasutuses
Kuulub Tartu ettevõtja Eduard Drossi toodangu hulka – Illustrierter Catalog für Kirchengeräthe von Eduard Dross in Dorpat (1875?), nr. 11