Mälestise nimi Laualühter viie tulega, Rootsi töö, 19.saj. (messing, tina)
Mälestise vana number 62-a

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Valgusti, Lauavalgusti.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega valgusti historitsismiajast 19. sajandist

Inventariseeritud 1981, alates 1997 - arvelolev mälestis 62-a

Tehnika: hõbetatud, monteeritud, valatud.
Autor, valmistamise koht: vabrikutöö
Dateering: arvatavasti 19. sajandi lõpp
Mõõtmed: kõrgus ca 51 cm, haaraosa laius ca 30, 5 cm, jalami Ø 16, 3 cm, rasvataldriku Ø ca 8 cm, ehisdetaili pikkus 8, 5 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): oksüdeerunud, tipmine küünlapesa paindes, üks haaradest deformeerunud, üks ehisdetail kadunud, üks balustrikujuline ja kaks ümarat kruvinuppu kadunud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ehisdetailidega laualühter siledal kumeral jalamil,
neli S-tähe kujulist kruvinuppudega fikseeritavat ehisdetaili. Laualühter seadistatud elektrivalgustusele (juhtmeava läbi rasvataldriku ja küünlapesa, juhtmed vanad).Võib olla Rootsi töö,
kuivõrd kingitud Rootsi eestlaste (Tammemägi) poolt 1990. aastail(inventariseerimisandmeil), 1997).
Ei ole kasutuses.