Mälestise nimi Altarimaal "Kristus ristil", C.Walther, 1860 (õli, lõuend)

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Altarimaal, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui 19. sajandi nimeka baltisaksa kunstniku Carl Siegismund Waltheri maaliteos

Muinsuskaitse all alates 1983 – Pärnu rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 193

Materjal: õli, lõuend.
Autor, valmistamise koht: Carl Siegismund Walther
Mõõtmed: ca 199 x 141, 5 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): signatuur all paremas nurgas (musta värviga): C. Walther. 1860.
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): tumenenud, krakelüüri (osaliselt ämblikuvõrgu-krakelüür), signatuuri juures määrdunud värvinirega, lõuend alt paremalt nurgast rebenenud (värvikaod)
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ristilöödu mägise lageda maastiku ja Jeruusalemma linnasilueti taustal.
Carl Siegismund Walther (1783-1866), portreemaalija ja litograaf. Ajavahemikus 1818 kuni 1865 maalis enamjaolt alati Ristilöödut koos leinajatega kujutavaid altaripilte paljudele Eesti kirikutele.