Mälestise nimi Laualühter kolme tulega, 19/20.saj. (messing, hõbetatud)

Menetleja: Muinsuskaitseameti nõunik (vallasmälestiste alal), Mare Kask

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega valgusti historitsismiajast 19. sajandi lõpust või 20. sajandi algusest

Muinsuskaitse all alates 1983 – Pärnu rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 235-k

Tehnika: hõbetatud.
Autor, valmistamise koht: vabrikutöö
Dateering: 19. sajandi lõpp või 20. sajandi algus
Mõõtmed: varreosa kõrgus 30, 5 cm, haaraosa kõrgus 17, 9 cm, laius 33 cm, jalami Ø 14, 6 cm (inventariseerimisandmeil, 1981)
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kahe kaarja haaraga laualühter, jalamil hirvepea kujutis profiilis (?, inventariseerimisandmeil, 1981), varreosa dekooriks nöörvööt. Oli (koos paarikuga, reg. nr. 19761) kasutusel altarilühtrina. Varastatud, enne 1997. aastat.