Mälestise nimi Küünlajalg, 19.saj. (valge metall, messing)

Muinsuskaitse alla võetud kui näide historitsismiajastu tarbekunstitoodangust.

Ajalugu

Muinsuskaitse all alates 1980. aastast – Viljandi rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 172

Tehnika: hõbetatud, valatud.
Dateering: 19. sajand
Mõõtmed: kõrgus ca 31, 5 cm, jalam 12 x 12 cm
Märgid (meistrimärgid): Põhja all keskel vabrikutempel rombikujulise pinnaga ning tähtedega WMFG ja seerianumber 169.
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Jalamil kriimustused, küünlapesa altküljelt mõlkis, tillukesi mõlke ka varre allservas ja jalami servades.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kannelleeritud samba kujuline kaunites proportsioonides pseudoklassitsistlik küünlajalg (paarik reg. nr. 19907) neljakandilisel püramiidjal jalamil. Jalami serv profileeritud ja kaunistatud nöörvöödi ning taimemotiivilise vööndiga. Nöörvööt kordub küünlapiibul.